No items found.

Public

Vaccinopolis

Vaccinopolis is een innovatief centrum, onder leiding van gerenommeerd wetenschapper Pierre Vandamme, waar vaccins worden getest vooraleer ze op de markt komen. Gelegen in het hart van UZ Antwerpen biedt Vaccinopolis state-of-the-art faciliteiten aan voor het uitvoeren van klinische proeven op patiënten, een actueel en belangrijk onderwerp in de wereld van gezondheid en geneeskunde.

Bij Vaccinopolis staat het welzijn van de patiënten centraal en het centrum beschikt daarom over een modern hotel, waar patiënten vrijwillig kunnen verblijven voor of na hun deelname aan de klinische testen. Het hotel is zo ontworpen dat patiënten in isolatie kunnen verblijven, indien nodig in verschillende gradaties, om de veiligheid en de integriteit van de proeven te waarborgen. Het gebouw is uniek en opvallend, met een spiegelgevel die de omgeving weerspiegelt en storende zichten camoufleert, waardoor een open landschap ontstaat dat mooi en rustgevend oogt.

Toegankelijkheid en comfort zijn essentieel bij Vaccinopolis. Er werden logische looplijnen aangelegd en logistieke verbindingen voorzien met UZ Antwerpen om het personeel en bezoekers zo snel en efficiënt mogelijk tot aan de ingang te brengen. De padenstructuren zijn zorgvuldig ontworpen door Buro Groen, met fietspaden die dynamisch ogen en mensen in staat stellen om door het groene landschap te fietsen. Er is een groenaanleg met een mix van bestaande bomenrijen, zoals de markante populieren, en nieuw aangelegde bosplantsoenen aan de overkant om storende elementen te camoufleren. Grasbetonstroken waarborgen duurzaamheid en functionaliteit.

Vaccinopolis is een plek waar wetenschap en natuur samenkomen, met respect voor het milieu en de omgeving. Vaccinopolis is een baanbrekend initiatief dat de toekomst van de medische wetenschap mee vormt en bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van de samenleving.

Meer

projecten.