No items found.

Commercial

Skyline

Park

Izegem

Govaert & Vanhoutte Architecten gaven het ambitieuze Skyline Park mee vorm. Bij de bouw van de tweede toren werd een groot stuk grond bijgekocht, waardoor maar liefst 450 parkeerplaatsen bij gecreëerd werden op basis van de capaciteit van de evenementlocatie, kantoorruimte en coworking space. Bij het Skyline project draait alles echter rond de menselijke schaal, rust, beleving, coherentie, geborgenheid, ontdekking, diversiteit, flexibiliteit en eenvoud. Buro Groen ontwierp de parkeerzone en de omliggende omgeving en koos ervoor om verschillende groene lagen te creëren die naadloos in elkaar overlopen. Om de beschikbare ruimte in zijn totaliteit te benutten, werden verschillende circulatieroutes aangelegd. Er zijn verpozingsplaatsen, sportfaciliteiten, parkeerzones en picknickplekken.

Er werden diverse kamers gemaakt in het parkeergebied, die van elkaar gescheiden worden door rietkragen en moerasvegetatie. Het groen heeft vandaag al zijn massa en er werd gebruik gemaakt van hoogstambomen. Het enorme oppervlak werd gecompartimenteerd in treden om een maximale infiltratie te garanderen. Zo kan water maximaal opgevangen worden. Door het raster van bomen zal op termijn een bladerdek boven de parkeerplaats ontstaan, wat een prachtig zicht zal bieden vanuit de kantoren en van bovenaf.

De logische doorsteken komen allemaal uit op een lus die elke bezoeker naar de hoofdingang brengt. Het wandelpad en de looppiste van 400m zijn al in gebruik genomen en worden opengesteld voor de buurt. Het centrale plein ligt in een lichte komvorm, waardoor er een subtiel gevoel van geborgenheid ontstaat.

Tot slot nam Buro Groen ook de geluidswering van de E403 onder handen en werd hier een groenbuffer aangeplant. Het project is een harmonieus geheel van groen, rust en de menselijke schaal is duidelijk voelbaar.

Meer

projecten.