No items found.

Commercial

Bank Delen

Roeselare

Voor Bank Delen werd een regionaal kantoor in Roeselare ontworpen. Het gebouw, gelegen langs de E403, zal worden opgevat als een zwevende balk die rust op twee heuvels. Het architecturaal ontwerp bevat een balkenstructuur, waarbij Buro Groen een gemoduleerd park ontwierp die de omgeving vorm zal geven. De insteek is hier om een botanische tuin te creëren in het golvende landschap.

Via de oprijlaan wordt opgereden en worden bezoekers naar het hoofdkantoor van Bank Delen geleid, waar men de keuze heeft om ondergronds te parkeren of in een tuinkamer bovengronds. Deze buitenruimte kan in de zomer als eventruimte worden ingezet gezien het gebruik van een vlakke kasseiverharding en zonder indicaties van parkeerplaatsen. Aan de buitenzijde van het perceel zal er gewerkt worden met een buffergracht die ten allen tijde water zal houden. Dit zal fungeren als een natuurlijke afscheiding van de buitenwereld en resulteert zo in een hedendaagse omwalling.

Het landschap rondom het gebouw werd eerder eenvoudig ontworpen. Het bestaat uit struweelvegetatie met bloeiaccenten die massa en body creëren langs de randen, om bezoekers een geborgen gevoel te geven en naburige percelen uit het zicht te weren met groen.

Er zullen solitaire bomen, traaggroeiend gras en bolgewassen worden geplant, die zwermen van natuurlijke voorjaars- en najaarsbloei zullen creëren. Het ontwerp van Buro Groen belooft een groene, rustige en natuurlijke omgeving te creëren, waar werknemers en bezoekers kunnen genieten van een mooie, groene omgeving.

In het gebouw zelf werd onder andere een patio ontworpen in de vorm van een ommuurde tuin, die dienst zal doen als halfopen receptieruimte en waarbij een groene lob de ruimte binnenkomt. Op plaatsen waar vergaderd zal worden, wordt steeds een mooi natuurbeeld en privacy gegarandeerd. Bank Delen besliste om met een nieuwe architect samen te werken, waardoor er binnenkort een nieuw landschapsontwerp komt.

Meer

projecten.