No items found.

Commercial

Groepspraktijk

Reflexx°

Rumbeke

Reflexx° is een dynamische kinepraktijk te Roeselare die een brede waaier van behandelingen aanbiedt en verder ook focust op preventie. Reflexx° laat een frisse wind waaien in de wereld van de kinesistenpraktijken en wou graag het terrein en parkeergebied aanpakken. Hiervoor kwam Buro Groen in het vizier.

De omgeving rond de praktijk is eerder beperkt en in de straat is er weinig ruimte voor parkeergelegenheid, maar Reflexx° heeft dit probleem opgelost door parking voor het gebouw in te calculeren. Het gebouw van de praktijk is niet alleen functioneel ingericht, maar ook visueel aantrekkelijk. We kozen ervoor om het gebouw zoveel mogelijk te integreren in het landschap, door onder andere te werken met bomenklumps. Door de bomen groepsgewijs aan te planten, vormen ze een harmonieus geheel met de omgeving en creëren ze een geborgen sfeer.

Naast de esthetische aspecten had Buro Groen ook oog voor duurzame oplossingen op het terrein. Infiltratiegrachten werden aangelegd om regenwater op te vangen en te filteren voordat het terug in de bodem stroomt. Het perceel is afgebakend door middel van een open gracht (wadi) en is aangeplant met rietachtige planten. Dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Aan de andere zijde van het terrein is er een buitenterras waar yoga- en PT-sessies plaatsvinden. Dit terras biedt niet alleen een unieke sfeer, maar ook privacy. Patiënten kunnen hier in alle rust en comfort oefeningen doen en tot rust komen.

Meer

projecten.