No items found.

Commercial

HQ

Moróro

Krombeke

Voor de hedendaagse hoeve van Mororo, ontworpen door Markland Architecten in Krombeke (Westhoek) werd aan  Buro Groen de opdracht gegeven om het landschap vorm te geven. Het volledig omsloten terrein bevat een prachtige parktuin en voelt aan als een eigen biotoop in een open landschap, met een overvloed aan groen en voorzien van een vijver. De uitdaging was hier om de woning bereikbaar en schakelbaar te maken tussen woonfuncties en commerciële doeleinden. Zo werden functionele terrassen en zitplaatsen langs het water ontworpen in de vorm van een vlonderconstructie.

Hoe dichter we bij het gebouw kwamen, hoe gecultiveerder de tuin werd aangelegd. Hoe verder we van het gebouw afweken, hoe natuurlijker de omgeving aanvoelt. Het ontwerp werd gemaakt rond de bestaande botanische boomsoorten, die zo iets natuurlijker aanvoelen. Via een bestaande elzenlaan, die heraangelegd werd met een karrenspoor in kasseien, word je van de inrit naar de parkeerruimte begeleid. Dit biedt een mooi contrast met het hedendaagse ontwerp van de hoeve.

Het ontwerp is een spel van lijnen en betonvlakken in een natuurrijke en waterrijke omgeving en wordt omgrensd door een bestaande boszone.

Meer

projecten.