No items found.

Commercial

Kantoortuin

Bildt.

Architecten

De kantoortuin van Bildt. Architecten in Roeselare werd door Buro Groen ontworpen en is vandaag gerealiseerd. Het kantoorgebouw bestaat uit drie bouwlagen kantoorruimte en twee verdiepingen woonruimte. De omgeving moest daarom multi-inzetbaar zijn en in het ontwerp moest het comfort en de beleving voor personeel en bewoner centraal staan.

Gezien de naburige appartementsgebouwen was de eerste uitdaging om de inkijk te beperken en een geborgen plek te garanderen waar mensen rustig kunnen vertoeven. De zijdelingse inkijk werd ingeperkt door te kiezen voor een aantal duindoornbomen met een transparante bladtextuur, die weinig afval geven maar een groene laag creëerden boven de tuin. Het blad van deze bomensoort heeft bovendien grijs-groene tinten, wat mooi aansluit bij de donkergrijze kleur van het gebouw en de rest van de tuin.

In de ommuurde tuin is gekozen om wintergroene lobben aan te brengen, bestaande uit siergrassen en bloeiaccenten. Langs de achterwand werd een bank opgehangen, voorzien van indirecte verlichting. Hierdoor wordt ‘s avonds dieptezicht gecreëerd en krijgen we extra ruimtegevoel bij het zien van de tuin vanuit de kantoorruimtes.

De tuin werd volledig bedekt met grind in een honingraatstructuur, wat de tuin multi-inzetbaar en waterdoorlatend maakt en meteen ook onderhoudsvriendelijk is. Het resultaat is een ruimtelijke omgeving met veel groen, waar mensen tot rust komen en zich geborgen voelen.

Meer

projecten.