No items found.

Commercial

HQ

Hectaar

Roeselare

Het nieuwe kantorencomplex langs de E403 in Roeselare, in de nabijheid van Westwing Park en Skyline Park, zal als hoofdzetel dienen voor projectontwikkelaar Hectaar. De voormalige orthogonale parking rond de nieuwbouw werd door Buro Groen voorzien van visuele variatie en groenruimte, met als doel het minimaliseren van de verharding en het vergroten van de esthetische aantrekkingskracht als aanvulling op het bestaande ontwerp.

Een alternatief parkeermodel werd gehanteerd, waardoor we een waaier kregen aan mogelijkheden om een waardevol landschap vorm te geven en groen te integreren. Er werd gekozen om de lusweg te laten afwateren langs één zijde, om zo het regenwater op te kunnen vangen in de buffer aan de buitenzijde. Grachtenstructuren wisselen elkaar af met wadi’s en geulen waardoor een blauwzone ontstaat rond het projectgebied.

Bij het ontwerp werd aandacht geschonken aan de visibiliteit en uitstraling van het kantoor. Er werd een fijnmazige wandelpadenstructuur aangelegd met ruimte voor verpozing en picknickgelegenheid. Ten slotte werd een fietspaviljoen geïntegreerd en aansluiting gemaakt met naburige percelen (om eventueel later een finse piste te maken die de verschillende kantoorcomplexen verbindt).

Bij de keuze van de vegetatie is er rekening gehouden met de afstand tot de gevels. Bomen met een transparante kroon werden dichter bij de gevels geplant en een graslandschap werd aangelegd met subtiele bloeiaccenten. Het resultaat is een kantorencomplex dat niet enkel functioneel is, maar waar het ook aangenaam vertoeven is en ook duurzaam is in gebruik.

Meer

projecten.