No items found.

Residential

Binnentuin

Rialto - Senior Homes

Oostende

In het hart van Oostende, waar ooit de lichten van de Rialtocinema schitterden, werd een residentie gebouwd met seniorenflats. Het gebouw, dat een zestal verdiepingen telt, herbergt ook een centrale binnentuin. De binnentuin is niet zomaar een groene plek: het werd doordacht ontworpen door Buro Groen en kreeg logische verbindingen en looplijnen, die de verschillende straten met elkaar verbinden.

De keuze voor een losse vormgeving zorgt voor een harmonieus samenspel tussen architectuur en natuur. Zo bieden de bomen bijvoorbeeld geborgenheid aan de bewoners die zich in de tuin bevinden. Daarnaast werden groene massieven strategisch geplaatst, waardoor de bewoners van de gelijkvloerse flats privacy ervaren.

Op een subtiele en organische manier werden zo de terraszones gedefinieerd, waardoor de bewoners kunnen genieten van de buitenlucht en het groen. Het centrale plein biedt ten slotte ook horecafaciliteiten en groene spots werden weloverwogen ingeplant. Het resultaat is uiteindelijk een groene oase, midden in het centrum van de Koningin der Badsteden.

Meer

projecten.