No items found.

Residential

Privétuin

RD.

Oekene

Privétuin RD. is een betekenisvolle buitenruimte, gekenmerkt door de aanwezigheid van een langgevelhoeve, die een stevige transformatie onderging. Het centrale kenmerk van de tuin is de boomgaard die ongeveer dertig jaar geleden werd aangeplant. Deze boomgaard vertegenwoordigt de traditie en het agrarische erfgoed van het terrein. De volwassen fruitbomen bieden niet alleen een overvloed aan vruchten, maar resulteren ook in een mooie, groene omgeving.

Er werd een binnenplein ontworpen, gedefinieerd door een nieuwe bomenrij van populieren. Het binnenplein dient als een rustige en afgezonderde plek, waarbij op zonnige dagen kan genoten worden van de schaduw en rust onder de hoge bomen.

De vijver is niervormig en was ooit omzoomd met houten plankjes. De vijver werd getransformeerd tot een natuurlijke oase, met zorgvuldig ontworpen taluds die een natuurlijke uitstraling geven. De klei die voor de flanken van de vijver werd gebruikt, werd ontgonnen uit de kelder van de hoeve, wat een leuke verbinding geeft tussen het huis en de tuin.

Ondanks het ingesloten karakter van het perceel werd bewust gekozen om een hoek van ongeveer een kwart van de perceelsgrens open te houden naar het omliggende landschap. Hierdoor worden er open zichten gecreëerd die de tuin naadloos verbinden met het omringende platteland.

Het erfgoed van de boomgaard, de ingetogen elegantie van de binnenplaats, de natuurlijke schoonheid van de vijver en de open blik op het omliggende landschap komen samen in deze inspirerende landschapstuin.

Meer

projecten.