No items found.

Residential

Woonproject

Les Béguines

Durbuy

Voor opdrachtgever Alychlo werden door EL Architecten drie subtiele bouwvolumes opgetrokken als herontwerp van een voormalig landhuis en zijn parkomgeving. Het terrein is gelegen op een boogscheut van het pittoreske Durbuy, dat in een dal ligt waarop de site uitkijkt. Een uitdaging voor ons team was het aanzienlijke niveauverschil van 15 meter dat de site kenmerkt.

Bij aankomst op het terrein werd meteen duidelijk dat essen en sparren het landschap domineren. Helaas tastte de essenziekte de bomen zwaar aan, waardoor gekozen werd om slechts een drietal monumentale bomen te behouden. We herstellen het bos en tussen de nieuwe bouwvolumes komt nieuw groen, om zo het gevoel van een weelderige en bosrijke omgeving te behouden.

De bouwblokken werden als het ware in het landschap geschoven, waarbij we terrasseringen ontworpen die op een natuurlijke manier samensmelten om de omringende natuur. Het principe van keermuren werd toegepast om de terrassen een gevoel van geborgenheid te geven. Het resultaat is een prachtig dieptezicht, volledig in harmonie met de omgeving.

De toegang tot de gebouwen is discreet en past naadloos in het natuurlijke landschap. Onder de bomen word een kruidlaag aangebracht met traaggroeiende grassen, terwijl de zonnige gebieden worden verrijkt met weelderige bosflora. We streefden ernaar om de schoonheid en rust van deze locatie te behouden en te versterken, in de aanwezigheid van moderne, comfortabele woonruimtes.

Meer

projecten.