No items found.

Residential

Woonproject

Kolenkaai

Brugge

Voor een nieuwbouwproject langs de Kolenkaai in Brugge, op slechts een steenworp afstand van het historische centrum van de stad, heeft Buro Groen het centrale binnenplein ontworpen voor Wedevelop en MM Estate Group. De verschillende appartementen werden ontworpen door Cameleon Architecten in een pakhuizenstijl, waarbij authentieke elementen en ruwe bakstenen zijn gebruikt.

Het hart van het project is het groene, centrale binnenplein, dat is geïnspireerd op een urban jungle en waar alle appartementen op uitkijken. Het ontwerp heeft tot doel de indruk te wekken van een verlaten en verwilderde kaai die terug tot leven komt. De hekkens rondom de site zijn een nabootsing van oude werfhekkens en zijn opzettelijk open gelaten om mensen uit te nodigen om binnen te komen.

Elk gelijkvloers appartement krijgt een eigen terras en door het ontwerp wordt privacy gegarandeerd voor alle bewoners. Het padenontwerp is geïnspireerd op de functie van de ruimte en de sterke aflijning tussen groen en beton biedt een unieke speelsheid en dynamiek.

In het hart van de stedelijke wildernis werd gekozen voor een gemeenschappelijke zitbank die ruimte biedt voor enkele zachte spelactiviteiten. Alternatieve paden door de urban jungle zijn mogelijk via hinkstappaden. Voldoende open ruimte is voorzien, waar gemeenschappelijke barbecue-activiteiten kunnen plaatsvinden en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Meer

projecten.