No items found.

Residential

Woonproject

Kalvekeet

Knokke

Buro Groen werd gevraagd om het project Kalvekeet in Knokke vorm te geven. Het doel? Doordacht omgaan met ruimtegebruik en tegelijk collectief wonen aantrekkelijker maken. Zo werden 32 woonentiteiten in dit project voorzien van een hoogwaardige buitenruimte, met aandacht voor de mobiliteit en met als doel uiteindelijk het binnengebied autoluw te kunnen maken. Ook de privacy van bewoners werd gerespecteerd, door geen enkel terras te laten aansluiten aan een ander. De terrassen werden zo geplaatst dat ze uitkijken op het prachtige landschap en de natuurlijke omgeving.

Het beheer van deze buitenruimtes is opgenomen in de gemeenschap, waardoor bewoners comfortabel kunnen wonen en toch kunnen genieten van een kwalitatieve tuin en zelf geen tijd moeten besteden aan het onderhoud. Dit soort projecten is enkel mogelijk wanneer er een mooie symbiose is tussen architectuur en landschapsarchitectuur.

De toekomstige bewoners van het project Kalvekeet zullen kunnen genieten van ongeveer één hectare aan prachtig aangelegde omgeving, tegen lagere kosten dan het onderhoud van een kleine privétuin. We streven ernaar om ontwikkelaars te enthousiasmeren voor dergelijke concepten, omdat we geloven dat dit de richting is die we moeten inslaan.

Buro Groen is gepassioneerd in het creëren van leefomgevingen die harmonieus samengaan met de natuur om op die manier het welzijn van de bewoners bevorderen. We blijven ons inzetten om nieuwe projecten te ontwikkelen die esthetisch aantrekkelijk zijn, functioneel zijn voor collectief wonen en tegelijkertijd groen en onderhoudsarm zijn. Door samen te werken met toegewijde architecten kunnen we deze visie verwezenlijken en een duurzame toekomst voor onze steden en landelijke gebieden bevorderen.

Meer

projecten.