No items found.

Ooststraat Roeselare

In 2021 won Buro Groen deze wedstrijd, uitgeschreven voor het ontwerp van het autovrije gedeelte van winkelgebied Ooststraat in Roeselare. Momenteel is de status van dit project "on hold", aangezien de coronaperiode een belemmering vormde voor de verdere uitrol van de plannen. 

Concept

Buro Groen wou het levendige kernwinkelgebied van Roeselare in de kijker zetten. Het concept moest een coherent geheel vormen met het idee van een toekomstbestendige stad. 

Met het ontwerp ontstaat een extra belevingswaarde, die zichtbaar is vanuit alle hoeken van het Stationsplein. We creëerden een groen lint in het midden van de Ooststraat, wat waterinfiltratie mogelijk maakt en ruimte biedt voor tal van nevenactiviteiten. Zo werd er plaats voorzien voor terrassen, fietsenstallingen en bespeelbare kunst. Langs de gevels bleef ruimte voor circulatie, om zo langs de etalages te kunnen kuieren en een efficiënte toelevering voor de winkels mogelijk te maken. 

Dit innovatief ontwerp is geïnspireerd op het "woonerf-principe" en is gericht op het integraal toegankelijk openbaar domein (waardoor circulatie vlotter verloopt).